Vergunningvrij bouwen

Heeft u daadwerkelijk een vergunning nodig?

Tegenwoordig zijn bouw en verbouw plannen onder bepaalde voorwaarden vergunningvrij. Voordat er gestart wordt met het maken van tekeningen is het verstandig eerst een check uit te voeren of uw plannen (misschien met een kleine aanpassing) vergunningvrij uitgevoerd zouden kunnen worden. Op deze manier kunt u de leges besparen en heeft u ook niet te maken met de ambtelijke molen van de gemeente.

Profectum Engineering heeft een speciaal opgestelde format waarmee op een eenduidige wijze gecheckt kan worden of uw plannen al dan niet vergunning-behoevend zijn. Ook wordt duidelijk onder welke voorwaarden ze vergunningvrij uitgevoerd kunnen worden. Twijfelt u of uw plannen vergunningvrij gebouwd kunnen worden, neemt u dan gerust contact met ons op en wij zoeken het tot op de bodem voor u uit!

Contact opnemen


Vergund bouwen

Heeft u toch een vergunning nodig?

Is de vergunningsvrij- bouwen check uitgevoerd en blijkt toch dat u een vergunning nodig heeft? Dan zult u met uw bouwplannen moeten voldoen aan het geldende bestemmingsplan en de redelijke eisen van de welstand indien dit in uw gebied van toepassing is. Ook zijn de eisen uit het bouwbesluit van toepassing op uw bouwplannen.

Profectum Engineering kan een en ander voor u, tot op de bodem uitzoeken en kijken of uw plannen binnen de huidige wet en regelgeving vallen. Ook kunnen we op basis van de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan een aangepast ontwerp maken voor uw plannen.

Denkt u dat wij u bij kunnen staan met onze diensten? Vraag dan een offerte aan of neem contact op.

Contact opnemen

"*" geeft vereiste velden aan

Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat onze klanten zeggen!

 • Bas heeft ons geholpen met het controleren van de bestemmingsplan voor het bouwen van een garage bij ons huis. Ook heeft hij een check gedaan hoe er eventueel vergunningsvrij gebouwd kon worden. Dit heeft hij snel en vakkundig gedaan. Mochten wij verder willen gaan met een vergunning aanvragen gaan wij dit zeker via Bas doen. Mocht je aan een bouw project willen beginnen raden wij Bas Lazeroms zeker aan.

  Sabine Ben Aziza-Groenewout

 • Netjes geholpen met de vergunning- en bestemmingsplancheck, ook een duidelijke uitleg. Bedankt.

  Patrick Nederlof

 • De vergunningsvrij bouwen check was met 1 dag geregeld, blij mee, bedankt!

  Arno Meijer

 • Bas heeft goed ingespeeld op onze behoefte, namelijk snel een rapportage gemaakt om een conflict over een vergunningsvrij bouwwerk te voorkomen, we waren er erg blij mee. Rapportage is ook zeer uitputtend gemaakt, dat geeft rust.

  Daniel Vuijk