Project Renovatie Langgevelboerderij Oudenbosch

Een complete renovatie van een oude woonboerderij en bijbehorende schuur

Projectinformatie

Dit project omvatte een totale renovatie van een woonboerderij, net gelegen in het buitengebied van Oudenbosch.

De woonboerderij is opgericht in 1908 als woonhuis met een kleine schuur eraan. Later is er nog een deel aan de schuur bijgebouwd. Door de loop van de jaren heen is ook het schuurgedeelte aan de woning langzaam in gebruik genomen als woning, hierdoor ontstaat er een zeer grote leefoppervlakte.

Tijdens de renovatie van de woning zal de gehele woning energie-neutraal gemaakt worden. Het dak en de wanden worden na-geisoleerd en er worden moderne installaties in gebruik genomen voor verwarming en koeling van de woning. Deze installaties zullen worden voorzien van elektriciteit door een aantal zonnepanelen welke op de achtergelegen schuur geplaatst worden.

De woning wordt geheel in zijn waarde gelaten en de buitenmuren van ijsselsteentjes zullen gereinigd en opnieuw gevoegd worden, wat hard nodig is na alle jaren welke de woning heeft doorstaan. Ook de plint die onder aan de gevel loopt en de gevel tegen het opspattende water beschermde wordt in ere hersteld. Ook binnen in de woning worden de klassieke gebinten en balklagen welke nog uit het jaar van de bouw komen volledig in het zicht gelaten. Wel wordt er een gehele nieuwe indeling gemaakt in zowel de woning als de schuur.

Door de grote vliesgevel welke in de voorgevel en het dak wordt geplaatst alsmede de grote glazen pui welke in de achtergevel van het schuurgedeelte wordt geplaatst komt er veel licht in de woning en wordt er een prettige leefbare omgeving gecreeerd. Er is in overleg met de welstand gekozen om deze maar tot aan de bovenste gording te laten lopen om goede samenhang tussen de woning en de schuur te behouden, zodat de woning nog goed als langgevelboerderij te typeren blijft. Boven op de verdieping van het oude woonhuis zorgen een aantal daklichten voor voldoende licht in de nieuw te creeeren slaapkamers.

Binnenin het schuurgedeelte van de woning zorgt een trap welke in verbinding staat met een loopbrug voor een verbinding van de woonkamer naar de bovenverdieping van de woning, hierdoor wordt tevens de woonkamer knusser omdat dit onderdeel midden in de schuur gepositioneerd wordt. Ook wordt er zo een scheiding gemaakt tussen het eet- en woongedeelte.

Offerte aanvragen

Alle projecten bekijken